domingo, 5 de junio de 2011

Verdi ens va robar el cor

Era al voltant de les vuit de la tarda. feia uns moments havíem deixat la furgo fora la muralla de Siena, ens afanyàvem per anar a la Piazza dil Campo, quedava poca estona de llum i volíem immortalitzar-le amb les nostres càmeres o mòbils.

De sobte ella, ens aparegué per un dels passos interiors dels edificis situats a la part alta, els que l'ha coneixeu ja sabeu que impressiona aquella enorme extensió que supere segurament tres camps de futbol.



Però més deu impressionar veure-la abarrotada de gent, cridant i animant el seu cavall i genet perquè guanyi el "Pali" un 2 de juliol o un 16 d'agost. Encara no es havíem situat per fer les fotos, al nostre darrera sentim un grup de gent que entona una cançó.


Ens acostem a una de les abarrotades terrasses, allà una vintena de persones que ocupaven les taules més cèntriques eren els cantaires, donava la sensació que desprès de menjar i sobre tot veure posaven punt i final a una particular festa.

La peça era "el cor dels gitanos de El Trovatore" cantaven ...de puta mare... es repartien els solos entre varis i en el moment de la tornada aquell indret agafa un caliu especial, tothom se la sàvia, fins i tot els curiosos que com nosaltres s'aplegaren al voltant.

Aquell espectacle no va acabar, seguidament entonaren "el brindis de la Traviata" i encara va ser millor, en pocs moments aquella terrassa es va convertir en el focus d'atenció de la placa. els Haimadou i companyia segurament mai havien prestat atenció aquell tipus de cançons, i ell. en particular va dir: jo no m'han vaig!

la festa va acabar.... amb el "Nabuco". segurament no hus causarà la mateixa impressió que a nosaltres en sentir-les en un lloc tant especial, però si cliqueu a sobre els lincs les podreu sentir.



Giuseppe Verdi, un dels grans.